Oud en Antiek

Van Meeuwen Perzische Tapijten heeft door de jaren heen een mooie verzameling met oude en antieke tapijten opgebouwd. Tijdens onze inkoopreizen wordt er op de oosterse tapijt markten speciaal naar gezocht. Een mooi en gaaf exemplaar is langzaam maar zeker een zeldzaamheid. Maar door onze jarenlange ervaring, en onze contacten op de lokale markten, lukt het ons nog steeds om regelmatig bijzondere exemplaren aan onze collectie toe te voegen.

Als u, als liefhebber van oude oosterse tapijten op zoek bent naar iets bijzonders, dan is een bezoek aan een van onze winkels altijd de moeite waard. Op deze pagina tonen we u een aantal voorbeelden.

Nieuwe Perzische tapijten

Uit de lange geschiedenis van Iran, het oude Perziλ, blijkt dat er sinds de 9e eeuw van onze jaartelling daar tapijten worden geknoopt. Deze lange traditie wordt tot in onze tijd voortgezet. Elke nomadenstam, zoals de Kaskay, Bachtiari, en Baluch nomaden, knoopt nog steeds volgens de eigen traditie op kleine schaal de meest decoratieve tapijten, die fantastisch in onze westerse interieurs passen.

Oud en Antiek tapijten trap

Steden als Tabriz, Isphahan en Kirman, waar in de 17e eeuw de tapijtknoopkunst tot bloei kwam, zijn vermaard om hun knoperijen waar de meest verfijnde tapijten worden vervaardigd. Naast deze steden zijn er nog talloze andere dorpen en steden waar op grote en kleine schaal tapijten worden geknoopt. Er is dus een enorme diversiteit aan handgeknoopte tapijten in Iran. Een goede reden voor Van Meeuwen Perzische Tapijten om regelmatig op reis te gaan naar dit boeiende land om ter plekke de mooiste exemplaren eruit te zoeken